• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Dinsdag 18 Oktober 2024

      Wat is het nut van een pompschakelaar voor vloerverwarming?

      Bent u op zoek naar manieren om uw huis energiezuiniger te maken? Misschien heeft u al geïnvesteerd in energie-efficiënte verlichting of zonnepanelen. Maar wist u dat er ook slimme oplossingen zijn voor uw vloerverwarmingssysteem? In dit artikel ontdekt u het nut van een pompschakelaar voor vloerverwarming. We bespreken de voordelen, hoe het werkt, en waarom de MAGNUM Eco Pompschakelaar een uitstekende keuze kan zijn voor uw huis.

       

      De basis van vloerverwarming

      Vloerverwarming zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmteverdeling in uw huis. Dit systeem maakt gebruik van een circulatiepomp om warm water door leidingen onder de vloer te laten stromen. Hoewel het comfort biedt, kan het veel energie verbruiken als het niet goed wordt beheerd.

       

      Veel mensen realiseren zich niet dat de pomp van een vloerverwarmingssysteem vaak constant draait, ook wanneer dat niet nodig is. Dit leidt tot onnodig energieverbruik en hogere kosten. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing, namelijk de pompschakelaar.

       

      Wat is een pompschakelaar?

      Een pompschakelaar is een apparaat dat de circulatiepomp van uw vloerverwarmingssysteem automatisch bedient. De schakelaar schakelt de pomp alleen in wanneer de aanvoertemperatuur van het CV-water boven een bepaalde ingestelde waarde komt. Zo voorkomt u dat de pomp 24/7 draait, wat helpt om energie te besparen.

       

      Hoe werkt een pompschakelaar?

      De pompschakelaar werkt door de temperatuur van het water in uw verwarmingssysteem te meten. Wanneer de temperatuur boven een vooraf ingesteld niveau stijgt, schakelt de schakelaar de pomp aan. Zodra de temperatuur onder dit niveau daalt, schakelt de schakelaar de pomp weer uit. De impact op uw energierekening kan aanzienlijk zijn.

       

      Daarnaast biedt een goede pompschakelaar ook een 24-uurs beveiligingsfunctie. Dit betekent dat de pomp automatisch kort inschakelt om vastlopen te voorkomen, zelfs als er geen warmtevraag is geweest. Dit is belangrijk voor de levensduur van uw pomp en helpt onderhoudskosten te minimaliseren. Op deze manier zorgt u er ook voor dat uw systeem zo lang mogelijk meegaat.

       

      Waarom kiezen voor de MAGNUM Eco Pompschakelaar?

      De MAGNUM Eco Pompschakelaar is een innovatieve en efficiënte keuze voor wie zijn vloerverwarming slimmer en zuiniger wil maken. Wat maakt deze schakelaar bijzonder?

       

      • Energiebesparing en efficiëntie: De MAGNUM Eco Pompschakelaar zorgt ervoor dat de circulatiepomp alleen draait wanneer nodig, wat energieverbruik en kosten verlaagt.
      • Gebruiksgemak: Met een LCD-scherm waarop u zowel de actuele als de ingestelde temperatuur kunt zien, is deze pompschakelaar eenvoudig te bedienen. Dankzij de back-up functie met flash-geheugen blijven uw instellingen bewaard.
      • Betrouwbaarheid en veiligheid: De 24-uurs beveiligingsfunctie voorkomt vastlopen van de pomp. Met een instelbereik van -5°C tot 49°C en een nauwkeurigheid van ±0,5°C presteert de schakelaar optimaal onder uiteenlopende omstandigheden.
      • Eenvoudige installatie: De pompschakelaar wordt geleverd met een 3 meter lange clip-sensor kabel en kan eenvoudig worden geïnstalleerd op bestaande systemen.

       

      Wat is het nut van een pompschakelaar voor vloerverwarming?

       

      Wie heeft baat bij een pompschakelaar?

      • Huiseigenaren: Voor huiseigenaren die energiekosten willen besparen zonder in te boeten op comfort, is een pompschakelaar een slimme keuze.
      • Energie-efficiënte enthousiastelingen: Voor wie streeft naar een kleinere ecologische voetafdruk, biedt een pompschakelaar een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een duurzamer huishouden.
      • Doe-het-zelvers: Voor doe-het-zelvers biedt de installatie van een pompschakelaar zowel een uitdaging als een waardevolle beloning.

       

      Profiteer van de voordelen van een pompschakelaar

      Een pompschakelaar voor vloerverwarming biedt vele voordelen, van energiebesparing tot het verlengen van de levensduur van uw pomp. De MAGNUM Eco Pompschakelaar is een betrouwbare en efficiënte keuze die uw systeem slimmer en duurzamer maakt. Of u nu huiseigenaar, energiebewuste consument of doe-het-zelver bent, een pompschakelaar kan een waardevolle aanvulling zijn op uw huis.

       

      Wilt u er een aanschaffen of heeft u vragen over de installatie? Neem dan gerust contact op met onze experts voor meer informatie en het maken van de juiste keuze. Zo zet u de eerste stap naar een efficiënter verwarmingssysteem en een lagere energierekening.

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking